preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Osijek

Login

 

Anketa
Bavite li se sportom?

Česta pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Projekti

 

Projekt "Obnova secesijskih predvrtova u Europskoj aveniji u Osijeku" pokrenut je 2005. godine. Započeli su ga učenici GLOBE skupine pod vodstvom učiteljice Jadranke Radovančević i učenici skupine "Građanski odgoj" pod vodstvom učiteljice Marije Bilokapić.

 


  

Zamisao o znanstveno obrazovnom programu GLOBE obznanio je tadašnji američki potpredsjednik Al Gore na Dan planeta Zemlje 1994. godine.  Program predviđa redovita i kontinuirana učenička mjerenja i opažanja u neposrednom okolišu škole. Mjerenja i opažanja obavljaju se na području atmosfere, vode, tla i pokrova, a rezultati istraživanja se međusobno upotpunjuju i povezuju, čime se ostvaruje program cjelovitog praćenja stanja okoliša. Prikupljeni se rezultati unose u zajedničku bazu podataka na GLOBE serveru, koja je otvorena i dostupna svim posjetiteljima na adresi www.globe.gov  Hrvatska GLOBE stranica http://jagor.srce.hr/globe/

 

 

 


Eko-škole su program Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš - FEE (Foundation for Environmental Education) utemeljene 1981. godine pri Vijeću Europe. Cilj Zaklade je promicanje odgoja i obrazovanja na području zaštite okoliša i održivog razvoja. Naglasak je na osposobljavanju donositelja odluka svih dobi, počevši od primarne skrbi o okolišu do uspostave programa obuke za postizanje održivog razvoja. FEE je službeni međunarodni voditelj svih aktivnosti na provođenju programa Eko-škole.

 


   Naša škola se 2005. godine uključila u UNICEF-ov projekt „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“  te stekla priznanje „Škola  bez nasilja“. U tom periodu, svi učenici i učitelji prošli su kroz niz radionica na kojima se učilo i raspravljalo o raznim oblicima nasilja i načinima njegovog sprječavanja.

 

 

 

 


Prekini lanac

Na poziv UNICEF-a upućen školama koje su prošle projekt Stop nasilju među djecom te obnovile svoj status, na sjednici Učiteljskog vijeća održanoj 27. listopada 2009. godine donesena je odluka o uključivanju naše škole u projekt „Prekini lanac“.

Projekt „Prekini lanac“ se odnosi na prevenciju elektroničkog zlostavljanja, a sastoji se od edukativnih radionica namijenjenih učiteljima, učenicima i roditeljima. S projektom se započelo popunjavanjem anketa o utjecaju suvremene tehnologije na svakodnevni život djece i odraslih koje je popunilo 213 učenika naše škole, 75 roditelja i 31 učitelj. Rezultate ankete roditelji će imati priliku saznati na roditeljskim sastancima šk. god. 2010./11. od kada kreću i edukativne radionice namijenjene roditeljima i učenicima. U tijeku su radionice i predavanja namijenjena učiteljima. Mentor za našu školu je Dijana Skorup, inače pedagoginja zaposlena u OŠ Ljudevita Gaja, dok je koordinatorica projekta psihologinja škole Silvija Mihaljević.

 


Projekt "Osječki tramvaj"

Rad "Osječki tramvaj" nastao je kao rezultat istraživanja učenika sedmih i osmih razreda uključenih u rad Povijesne skupine. Pri odabiru teme vodili su se željom da nešto više saznaju o povijesti prometnog sredstva kojim se i sami svakodnevno služe, a koji je jedan od prepoznatljivih simbola nešeg grada.

Učenici su s ovim radom sudjelovali na županijskom natjecanju iz povijesti 2008. godine na kojem su osvojili 4. mjesto.  


 

Projekt "Škole za Afriku"

SFA.ppt 

 

 
preskoči na navigaciju